Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 388

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
pH = 10,51

pOH = 14-pH = 14-10.51 = 3,49

`[OH^-]` = `10^(-pOH)` = `10^(-3.49)` = `3.236*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

`[Al^(3+)]` = `[OH^-]/3` = `1.08*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`


L = `[Al^(3+)]*[OH^-]^3` = `1.08*10^(-4)*(3.236*10^(-4))^3` = `3.66*10^(-15)`.
0