Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 386

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`L_(MgNH_4PO_4)` = `2.5*10^(-13)` = `y^3`

y = `root(3)(2.5*10^(-13)` = `6.3*10^(-5)`

`c_(NH_4^+)` = 0,01 `(mol)/(dm^3)`

L = `[Mg^(2+)]*[NH_4^+]*[PO_4^(3-)]` = `x*x*(0.01+x)` = `2.5*10^(-13)`

x = `5*10^(-6)`

`y/x` = `(6.3*10^(-5))/(5*10^(-6))` = 12,6

Az oldhatóság 1/12,6 részére csökkent.
0