Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 384

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
354
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
L= `4.06*10^(-12)` = `[Ag^+]^2*[CrO_4^(2-)]` = `x^2*(0.5x)` = `0.5*x^3`

x = `root(3)(2L)` = `root(3)(2*4.06*10^(-12))` = `2*10^(-4)` = `[Ag^+]`

Az új ezüstion-koncentráció: `2*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`[CrO_4^(2-)]` =`L/([Ag^+]^2)` = `(4.06*10^(-12))/(2*10^(-5))^2` = 0,01 `(mol)/(dm^3)`

`M_(K_2CrO_4)` = 194 `g/(mol)`

m = `M*n` = `194*0.01` = 1,94 g

1,94 g kálium-kromátra van szükség.
0