Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 383

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`L_(AgCl)` = `1.56*10^(-10)`

`[Ag^+]` = `[Cl^-]` = `root()(L)` = `1.25*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

A HCl bevezetése után:

`[Cl^-]` = 0,03 `(mol)/(dm^3)`

`[Ag^+]_2` = `L/[Cl^-]` = `(1.56*10^(-10))/0.03` = `5.2*10^(-9)`

H = `[Ag^+]_2/[Ag^+]` = `(5.2*10^(-9))/(1.25*10^(-5))` = 0.00044

Ennyiedrészére csökken az ezüstionok koncentrációja az oldatban. (2273-ad részére.)
0