Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 381

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
398
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(PbCl_2)` = `10^(-4)` = `[Pb^(2+)]*[Cl^-]^2`

`c_(PbCl_2)` = `root(3)(L/4)` = `root()(10^(-4)/4)` = 0,0292 `(mol)/(dm^3)`

Az ólom-klorid oldhatósága 0,0292 `(mol)/(dm^3)`.
0