Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 380

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
340
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(AgBr)` = `7.7*10^(-13)` = `[Ag^+]*[Br^-]`

`c_(AgBr)` = `root()(7.7*10^(-13)` = `8.775*10^(-7)` `(mol)/(dm^3)`

`M_(AgBr)` = 187,77 `g/(mol)`

1`dm^3` vízben fel van oldva `8.775*10^(-7)` mol AgBr, ami `8.775*10^(-7)*187.77` = 1,65*10^(-4)` g

2,5 `m^3` vízben fel van oldva `2500*1.65*10^(-4)` = 4,12 g .
0