Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 379

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`L_(Bi_2S_3)` = `10^(-97)` = `[Bi^(3+)]^2*[S^(2-)]^3`

L = `(2x)^2*(3x)^3` = `108x^5`

x = `root(5)(L/108)` = `root(5)(10^(-97)/108)` = `1.56*10^(-20)` `(mol)/(dm^3)`

`M_(Bi_2S_3)` = 514 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van `1.56*10^(-20)` mol `Bi_2S_3` , ami `1.56*10^(-20)*514` = `8.02*10^(-18)` g

1 `m^3` oldatban van `8.02*10^(-15)` g `Bi_2S_3`.
0