Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 378

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(AgI)` = `1.5*10^(-16)` = `[Ag^+]*[I^-]`

`c_(AgI)` = `root()(L)` = `root()(1.5*10^(-16)` = `1.224*10^(-8)` `(mol)/(dm^3)`

1 `dm^3` oldatban feloldódik `1.224*10^(-8)` mol AgI

Hány `dm^3` vízben oldható fel `10^(-3)` mol AgI

x = `10^(-3)/(1.224*10^(-8)` = 81650 `dm^3`

81650 liter víz képes feloldani 1 mmol AgI-ot.
0