Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 377

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(BaSO_4)` = `10^(-10)` = `[Ba^(2+)]*[SO_4^(2-)]`

c = `root()(L)` = `10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`M_(BaSO_4)` = 233,38 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban feloldható `10^(-5)` mol `BaSO_4`, ami `233.38*10^(-5)` = `2.334*10^(-3)` g

Hány `dm^3` oldódik fel 1 g `BaSO_4`?

x = `1/(2.334*10^(-3)` = 428,5

428,5 `dm^3` vízben oldható fel 1 g `BaSO_4`.
0