Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 375

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(Ag_2CrO_4)` = 331,7 `g/(mol)`

30 `dm^3` vízben van 1 g `Ag_2CrO_4`, ami `1/331.7` = 3,01 mmol kromátion és `2*3.01` = 6.03 mmol ezüstion.

1 `dm^3` vízben van `3.01/30` = 0,1 mmol kromátion és 0,2 mmol ezüstion

L = `[Ag^+]^2*[CrO_4^(2-)]` = `(2*10^(-4))^2*10^(-4)` = `4*10^(-12)` `((mol)/(dm^3))^3`
0