Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 374

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`L_(Ca(OH)_2)` = `5.47*10^(-6)` = `[Ca^(2+)]*[OH^-]^2` = `x*(2x)^2` = `4*x^3`

x = `root(3)(L/4)` = `root(3)((5.47*10^(-6))/4)` = 0,0111 `(mol)/(dm^3)`

`M_(Ca(OH)_2)` = 74 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0,0111 mol `Ca(OH)_2`

750 `cm^3` oldatban van `750/1000*0.0111` = `8.32*10^(-3)` mol `Ca(OH)_2`; ami `8.32*10^(-3)*74` = 0,616 g `Ca(OH)_2`.
0