Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 372

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

40 °C

100+64 = 164 g oldatban van 64 g `KNO_3`

Lehűtjük, hozzáadunk x g vizet, az oldott anyag tömege nem változik, az oldat tömege nő.

164+x g oldatban van 64 g `KNO_3`

20 °C:

100+32 = 132 g oldatban van 32 g `KNO_3`

132*2 = 164+x

x = 100

Az oldathoz 100 g vizet kell hozzáadni.
0