Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 371

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


100 °C:

100+56,5 = 156,05 g oldatban van 56,05 g KCl

500 g oldatban van `500/156.05*56.05` = 179,59 g KCl

Lehűtjük, kiválik a KCl; az oldat tömege és az oldott anyag tömege is csökken.

500-x g oldatban van 179,59-x g KCl

100+34,37 = 134,37 g oldatban van 34,37 g KCl

`134.37/(500-x)` = `34.37/(179.59-x)`

x = 69.46

69,46 g KCl kristályosítható ki.
0