Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság - 370

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
423
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


80 °C:

100 g vízben feloldható 169 g `KNO_3`

Hány g vízben oldható 40 g `KNO_3`?

x = `40/169*100` = 23,7 g

23,7 g vízre van szükség.


b,

23,7 g víz + 40 g `KNO_3` = 63,7 g oldatban van 40 g `KNO_3`

Lehűtjük, kiválik a `KNO_3`; az oldat és az oldott anyag tömege is csökken.

63,7-x g oldatban van 40-x g `KNO_3`

100+21 = 121 g oldatban van 21 g `KNO_3`

`(63.7-x)/121` = `(40-x)/21`

x = 35,023

35,023 g `KNO_3` válik ki.
0