Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 367

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
291
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
c = 0,195 `(mol)/(dm^3)`

p = 1 atm

c = `k*p`

k = 0,195 `(mol)/(dm^3*atm)` a Henry-állandó.

`c_(p)` = `(c*p(H_2S))/p_ö` = `0.195*25.5/760` = `6.54*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`.
0