Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 366

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

8 `KMnO_4` + 3 `H_2S` + = 2 `KOH` + 3 `K_2SO_4` + 8 `MnO_2` + 2 `H_2O`

`n_(H_2S)` = `(p_(H_2S)*V)/(R*T)` = `(50000*0.015)/(8.314*306)` = 0,295 mol

3 mol kén-hidrogén reagál 8 mol kálium-permanganáttal.

0.295 mol `H_2S` reagál `0.295/3*8` = 0,786 mol `KMnO_4`-tal

1000 `cm^3` oldatban van 0,2 mol `KMnO_4`

hány `cm^3` oldatban van 0,786 mol `KMnO_4`?

x = `0.786/0.2*1000` = 3931 `cm^3`

3,93 `dm^3` oldatra van szükség.
0