Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 365

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

Zn + 2 HCl = `ZnCl_2` + `H_2`

`M_(Zn)` = 65,3 `g/(mol)`

24,5 `dm^3` gáz 1 mol

5 `dm^3` hidrogéngáz az `5/24.5` = 0,204 mol

0,204 mol cink tömege `0.204*65.3` = 13,32 g

50 g sárgarézben van 13,32 g cink

100 g sárgarézben van `2*13.32` = 26,64 g cink

A sárgaréz 26,64 tömeg% cinket tartalmaz.
0