Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 364

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


a,

1 l oldat tömege

m = `rho*V` = `1000*1.08` = 1080 g

1080 g oldatban van 56 g NaOCl

100 g oldatban van `100/1080*56` = 5,19 g NaOCl

Az oldat 5,19 tömeg%-os.

b,

2 `NaOH` + `Cl_2` = `NaCl` + `NaOCl` + `H_2O`

c,

`M_(NaOCl)` = 74,5 `g/(mol)`

56 g NaOCl az `56/74.5` = 0,752 mol; ez ugyanennyi mol klórgázból keletkezik.

1 mol klórgáz standardállapotban 24,5 `dm^3`

0,752 mol klórgáz térfogata `0.752*24.5` = 18,42 `dm^3`

18,42 liter klórgáz szükséges.
0