Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 363

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
3 `Ag` + 4 `HNO_3` = 3 `AgNO_3` + NO + 2 `H_2O`

`A_(Ag)` = 107,8 `g/(mol)`

10 g ezüst az `10/107.8` = 92,8 mmol

Ebből harmadannyi, azaz `92.8/3` = 30,92 mmol NO keletkezik.

1 mol NO standardállapotban 24,5 `dm^3`

30,92 mmol NO standardállapotban `30.92*24.5` = 758 `cm^3`

758 `cm^3` standardállapotú NO keletkezik.
0