Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 362

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

24,5 `dm^3` HCl az 1 mol

367,5 `dm^3` HCl az `367.5/24.5` = 15 mol HCl

Van nekünk 1000 g víz + `15*36.5` = 547,5 g HCl

1547,5 g oldatban van 547,5 g HCl

100 g oldatban van `100/1547.5*547.5` = 35,38 g HCl

Az így nyert HCl-oldat 35,38 tömeg%-os.
0