Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 355

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

2 `AsH_3` `rightarrow` 2 As + 3 `H_2`

Keletkezik:

`n_(H_2)` = `(p_2*V_2)/(R*T_2)` = `(101325*0.01)/(8.314*313)` = 0,389 mol hidrogéngáz

2 mol arzinból 3 mol hidrogéngáz keletkezik

hány mol arzinból keletkezik 0,389 mol hidrogéngáz?

x = `0.389/3*2` = 0,2596 mol

`V_(AsH_3)` = `(n_(AsH_3)*R*T_1)/p_1` = `(0.2596*8.314*291)/99990` = 6,28 `dm^3`

6,28 `dm^3` arzinból indultunk ki.
0