Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 354

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`H_2O_2` `rightarrow` `H_2O` + `1/2` `O_2`

`M_(H_2O_2)` = 34 `g/(mol)`

100 `cm^3` oldatban van 30 g `H_2O_2`

20000 `cm^3` oldatban van `20000/100*30` = 6000 g `H_2O_2`

`n_(H_2O_2)` = `m/M_(H_2O_2)` = `6000/34` = 176,5 mol

Ebből feleannyi, azaz `176.5/2` = 88,24 mol oxigéngáz keletkezik.

T = 30 °C = 303 K

p = 110 MPa = `1.1*10^8` Pa

V = `(n*R*T)/p` = `(88.24*8.314*303)/(1.1*10^8)` = 2,02 `dm^3`

2,02 `dm^3` oxigéngáz keletkezik.
0