Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 353

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(CaOCl_2` = 127 `g/(mol)`

`Ca(OH)_2` + `Cl_2` = `CaOCl_2` + `H_2O`

24,5 `dm^3` klórgáz 1 mol

3000 `dm^3` klórgáz `3000/24.5` = 122,45 mol

`m_(CaOCl_2)` = `n*M_(CaOCl_2)` = `122.45*127` = 15551 g = 15,55 kg

15,55 kg klórmész keletkezik.
0