Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 352

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(NH_4NO_3)` = 80 `g/(mol)`

`n_(NH_4NO_3)` = `m/M_(NH_4NO_3)` = `450/80` = 5,625 mol

2 mol ammónium-nitrátból 7 mol gáz keletkezik.

5.625 mol ammónium-nitrátból `5.625/2*7` = 19,6875 mol gáz keletkezik.

T = 450 °C = 723 K

p = 101325 Pa


V = `(n*R*T)/p` = `(19.6875*8.314*723)/101325` = 1,168 `m^3` = 1168 `dm^3`

1168 liter gáz képződik.
0