Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 351

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
2 LiOH + `CO_2` = `Li_2CO_3` + `H_2O`

`M_(LiOH)` = 23,95 `g/(mol)`

`V_(CO_2)` = `8.75*0.041` = 0.35875 `m^3`

`n_(CO_2)` = `(p*V_(CO_2))/(R*T)` = `(70000*0.35875)/(8.314*296)` = 10,2 mol

Ehhez kétszerannyi mol LiOH szükséges, 20,4 mol.

m = `n_(LiOH)*M_(LiOH)` = `20.4*23.95` = 488,8 g LiOH fogy naponta.

`80000/488.8` = 163,66

163 napra elegendő a LiOH.
0