Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 350

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


2 Al + 3 `H_2SO_4` = `Al_2(SO_4)_3` + 3 `H_2`

`A_(Al)` = 27 `g/(mol)`

1 g alumínium az `1/27` = 37 mmol

2 mol Al-ból 3 mol `H_2` fejlődik

37 mmol Al-ból `37/2*3` = 55,6 mmol `H_2` fejlődik.

1 mol hidrogéngáz standardállapotban 24,5 `dm^3`

55,6 mmol hidrogéngáz standardállapotban `0.0556*24.5` = 1,36 `dm^3`.
0