Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 348

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(HgO)` = 216,6 `g/(mol)`

10,57 g HgO az `10.57/216.6` = 48,8 mmol

Feleannyi mol `O_2` keletkezik, 24,4 mmol

1 mmol `O_2` 24,5 `cm^3`

24,4 mmol `O_2` `24.4*24.5` = 597,8 `cm^3`.
0