Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 346

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CaCO_3` + 2 HCl = `CaCl_2` + `H_2O` + `CO_2`

`M_(CaCO_3)` = 100 `g/(mol)`

33,7 g `CaCO_3` az `33.7/100` = 0,337 mol `CaCO_3`

Ebből keletkezik 0,337 mol `CO_2`, ami `0.337*44` = 14,828 g `CO_2` fejlődik.

1 mol `CO_2` gáz térfogata 24,5 `dm^3`

0,337 mol `CO_2` térfogata `0.337*24.5` = 8,2565 `dm^3` `CO_2` fejlődik.
0