Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 345

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`NH_4Cl` + NaOH = `NH_3` + `NaCl` + `H_2O`

`M_(NH_4Cl)` = 53,5 `g/(mol)`

T = 20 °C = 293 K

p = 99990 Pa

0,03 kg = 30 g `NH_4Cl` az `30/53.5` = 0,56 mol

ugyanennyi mol ammónia keletkezik.

V = `(n*R*T)/p` = `(0.56*8.314*293)/99990` = 0,01366 `m^3` = 13,66 `dm^3`
0