Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 344

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`


22,41 `dm^3` metán elégetésekor keletkezik 1 mol `CO_2`, ami 44 g és 2 mol `H_2O`, ami `2*18` = 36 g

1 `dm^3` metán elégetésekor keletkezik `1/22.41*44` = 1,963 g `CO_2`

1 `dm^3` metán elégetésekor keletkezik `1/22.41*36` = 1,606 g `H_2O`
0