Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 343

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
554
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
M = `M_(N_2)*rho` = `28*2.71` = 75,88 `g/(mol)`

S-tartalom: `(75.88*0.842)/32` = 2

C-tartalom: `(75.88*0.158)/12` = 1

A molekulaképlet: `CS_2` (szén-diszulfid).
0