Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 342

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
455
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

T = 150 °C = 423 K

p = 8280 Pa

V = 11,66 `dm^3` = 0,01166 `m^3`

n = `(p*V)/(R*T)` = `(8280*0.01166)/(8.314*423)` = 27,45 mmol

27,45 mmol anyag tömege 2,75 g

1 mol anyag tömege `1000/27.45*2.75` = 100,17 g


C-tartalom: `(100.17*0.243)/12` = 2

H-tartalom: `(100.17*0.0404)/1` = 4

H-tartalom: `(100.17*0.717)/35.5` = 2

A molekula összegképlete: `C_2H_4Cl_2`.
0