Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 341

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

100 g elegyben van 1 g `CO_2` és 99 g `O_2`

1 g `CO_2` az `1/44` = 0,0227 mol `CO_2`

99 g `O_2` az `99/32` = 3,09375 mol `O_2`

Ez összesen 0,0227 + 3,09375 = 3,1164 mol elegy

3,1164 mol elegyben van 3.09375 mol `O_2`

1 mol elegyben van `1/3.1164*3.09375` = 0,993 mol `O_2`

`p_(O_2)` = `x_(O_2)*p` = `0.993*0.977` = 0,9699 atm

`p_(CO_2)` = `x_(CO_2)*p` = `0.007*0.977` = 0,00711 atm
0