Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 340

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


p = 1,48 atm

`p_("metán")` = `x_("metán")*p` = `0.94*1.48` = 1,39 atm

`p_("etán")` = `x_("etán")*p` = `0.04*1.48` = 0,06 atm

`p_("propán")` = `x_("propán")*p` = `0.015*1.48` = 0,0222 atm

`p_("bután")` = `x_("bután")*p` = `0.005*1.48` = 0,0074 atm
0