Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 339

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
451
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
1 mol oxigén 32 g

0.25 g oxigén `0.25/32` = `7.8125*10^(-3)` mol oxigén

V = `(n*R*T)/p` = `(7.8125*10^(-3)*8.314*310)/101325` = `1.9872*10^(-4)` `m^3` = 198,72 ml.

198,72 ml oxigént szállít literenként.
0