Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 338

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
V = `4*5*2.5` = 50 `m^3`

1 mol levegő 24,5 `dm^3`, ebben van 0,2095 mol oxigén, ami `0.2095*32` = 6,704 g oxigén

50 `m^3` levegőben van `50000/24.5*6.704` = 13682 g

A szobában 13,682 kg oxigén van.
0