Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 337

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
m = 500 g

M = 44 `g/(mol)`

T = 700 K

V = 0,8 `dm^3` = `8*10^(-4)` `m^3`

`p*V` = `(m/M)*R*T`

p = `(m*R*T)/(M*V)` = `(500*8.314*700)/(44*8*10^(-4))` = 83667613 Pa = 82,67 MPa.
0