Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 335

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
430
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
p = 17180 Pa

T = 20 °C = 293 K

V = 0,0438 `m^3`

M = 40 `g/(mol)`

`p*V` = `(m/M)*R*T`

m = `(p*V*M)/(R*T)` = `(17180*0.0438*40)/(8.314*293)` = 12,356 g

Az argongáz tömege 12,356 g.
0