Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 334

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
m = 20 g

V = 0,0004 `m^3`

p = `6*101325` = 607950 Pa

M = 28 `g/(mol)`

`p*V` = `m/M*R*T`

T = `(p*V*M)/(R*m)` = `(607950*0.0004*28)/(8.314*20)` = 40,95 K

A nitrogéngáz térfogata 40,95 K.
0