Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 333

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

`V_(CO_2)` = `V*x_(CO_2)` = `0.0045*0.034` = `1.53*10^(-4)` `m^3`

`m_(CO_2)` = `24*60*M_(CO_2)*(p*V)/(R*T)` = `24*60*44*(97992*1.53*10^(-4))/(8.314*298)` = 383,42 g

Naponta 383,42 g `CO_2`-ot lélegzünk ki.
0