Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 332

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
447
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


V = 7 `dm^3` = 0.007 `m^3`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

`M_(N_2)` = 28 `g/(mol)`

`n_(H_2)` = `m_(H_2)/M_(H_2)` = `0.4/2` = 0,2 mol

`n_(N_2)` = `m_(N_2)/M_(N_2)` = `3.15/28` = 0,1125 mol

Összesen 0,2+0,1125 = 0,3125 mol

0,3125 mol elegyben van 0,2 mol `H_2`

1 mol elegyben van `1/0.3125*0.2` = 0,64 mol `H_2`

`x_(H_2)` = 0.64

`x_(N_2)` = 1-0,64 = 0,36

p = `(n_ö*R*T)/V` = `(0.3125*8.314*273)/0.007` = 101327 Pa

`p_(H_2)` = `x_(H_2)*p` = `0.64*101327` = 64849 Pa

`p_(N_2)` = `x_(N_2)*p` = `0.36*101327` = 36478 Pa

A térfogat%-os összetétel: 36 % hidrogén, 64 % nitrogén.
0