Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 331

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
513
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`p_(O_2)` = `x_(O_2)*p` = `0.2099*96` = 20,15 kPa

`p_(N_2)` = `x_(N_2)*p` = `0.7803*96` = 74,91 kPa

`p_(CO_2)` = `x_(CO_2)*p` = `0.0003*96` = 0,03 kPa (28,8 Pa)

`p_(Ar)` = `x_(Ar)*p` = `0.0094*96` = 0,9024 kPa (902,4 Pa)
0