Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 330

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`p_2` = 1 atm

`T_2` = 25 °C = 298 K

`(p_1*V_1)/T_1` = `(p_2*V_2)/T_2`

`V_2` = `(p_1*V_1*T_2)/(p_2*T_1)` = `(140*8*298)/(1*298)` = 1120 `dm^3`
0