Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 329

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(O_3)` = 48 `g/(mol)`

Az ózon moltörtje a levegőben:

`x_(O_3)` = `p_(O_3)/p` = `(1.2*10^(-6))/10` = `1.2*10^(-7)`

1 mol levegőben van `1.2*10^(-7)` mol ózon

29 g levegőben van `1.2*10^(-7)*48` = `5.76*10^(-6)` g ózon

`10^6` g levegőben van `10^6/29*5.76*10^(-6)` = 0,1986 g ózon

A levegő ózontartalma 0,1986 ppm.
0