Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 328

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

`M_(He)` = 4 `g/(mol)`

`M_("átlag")` = `x_(O_2)*M_(O_2)+x_(He)*M_(He)` = `0.02*32+0.98*4` = 4,56

A keverék átlagos moláris tömege 4,56 `g/(mol)`.
0