Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 327

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
469
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
pV = nRT = `(m/M)*R*T`

`rho` = `m/V` = `(p*M)/(R*T)`

T = 0 °C = 273 K

p = 101325 Pa




a,

`M_(CH_4)` = 16 `g/(mol)` = 0,016 `(kg)/(mol)`

`rho_(CH_4)` = `(101325*0.016)/(8.314*273)` = 0,714 `(kg)/m^3`

b,

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)` = 0,044 `(kg)/(mol)`

`rho_(CO_2)` = `(101325*0.044)/(8.314*273)` = 1,964 `(kg)/m^3`

c,

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)` = 0,032 `(kg)/(mol)`

`rho_(CH_4)` = `(101325*0.032)/(8.314*273)` = 1,429 `(kg)/m^3`

d,

`M_(UF_6)` = 352 `g/(mol)` = 0,352 `(kg)/(mol)`

`rho_(UF_6)` = `(101325*0.352)/(8.314*273)` = 15,714 `(kg)/m^3`

Bár az urán-hexafluorid normálállapotban nem gáz-halmazállapotú.
0