Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 326

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

a, vízgőz:

T = 123 °C = 396 K

p = `0.93*101325` = 94232 Pa

V = 12 `dm^3` = 0,012 `m^3`

`n_g` = `(p*V)/(R*T)` = `(94232*0.012)/(8.314*396)` = 0,343 mol a gőz mennyisége

b, jég

`M_(H_2O)` = 18 `g/(mol)`

`n_j` = `m_j/M_(H_2O)` = `12.5/18` = 0,69 mol

A jég tartalmaz több molekulát.
0