Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 325

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
p = 101325 Pa

V = 3,8 `dm^3` = 0,0038 `m^3`

T = 37 °C = 310 K

pV = nRT

n = `(p*V)/(R*T)` = `(101325*0.0038)/(8.314*310)` = 0,149 mol

Egy felnőtt tüdőben 0,149 mol levegő van.
0