Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 324

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

a,

`p_(O_2)` = `x_(O_2)*p` = `0.21*650` = 136,5 Hgmm

b,

100 Hgmm felel meg 21%-nak (hiszen a többi gázt is használjuk, nem csak az oxigént.

Hány Hgmm felel meg 100 %-nak?

x = `100/21*100` = 476,2 Hgmm lesz az össznyomás.
0