Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 323

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
340
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

1 atm = 760 Hgmm

7 atm = `7*760` = 5320 Hgmm

`p_(He)` = `p-p_(O_2)` = 5320-1140 = 4180 Hgmm

A hélium parciális nyomása 4180 Hgmm. (= `4180/760` = 5,5 atm)
0